Unable to set up proper NAT traversal

 gedin


Group: Standard Membership
Join Date: 24 July 2017
Posts:5
Posted 14 February 2018 - 8:04 pm
Hello,

I've been struggling to set up the proper connection through port forwarding and so on. I've used some page to get "free VPN" started, and it seems to be working, but i feel like it makes me lag a lot more.

So i've followed all the steps given here http://www.voobly.com/pages/view/134
and also have my static IP as well as forward port set up (at least i think that so, i've been patiently following the clear steps)
but i never got out of that "symetric NAT poor" connection on voobly, which leads to plenty of FastProxies;

i've done some screenshots of the set-up informations, hopefully someone knows what am i doing wrong/what could be the issue.

[You must login to view link]

that's pretty much every place i got to/changed anything.
Attachments:
portforward.png (file size: 277.18 KB)

الرابط | الرد | أقتباس
 +kitt


Group: Systems Operations
Join Date: 13 January 2008
Posts:15436
Edited 14 February 2018 - 11:13 pm by +kitt
hi
is this the router?: [You must login to view link]
forwarding looks ok but you do not need 2400. make sure UPnP is turned off. apply/save every time you alter a router page.
show a pic of the gateway page. there is no need to obscure ip's. every site you go on knows them.

scroll down and read here: [You must login to view link]
it may explain the problem.
الرابط | الرد | أقتباس
 gedin


Group: Standard Membership
Join Date: 24 July 2017
Posts:5
Edited 15 February 2018 - 12:09 am by gedin
Oh sorry, i missed the Router model.
it's Thomson TWG 870, and it's not listed on the page you mentioned.
Also the 770 looks pretty simmilar, even router site GUI fits it, but i've followed steps listed on 770 model.
Also i cant really find/it's not there - the UPnP in the router configurations
الرابط | الرد | أقتباس
 +kitt


Group: Systems Operations
Join Date: 13 January 2008
Posts:15436
Posted 15 February 2018 - 12:46 am
hi
ok
try this free port checker and see if 16000udp is open: [You must login to view link]
الرابط | الرد | أقتباس
 gedin


Group: Standard Membership
Join Date: 24 July 2017
Posts:5
Edited 15 February 2018 - 3:40 pm by gedin
I've done what you asked for and the result is negative.
so it's not forwarded, even tho it should be..

[You must login to view link]
الرابط | الرد | أقتباس
 +kitt


Group: Systems Operations
Join Date: 13 January 2008
Posts:15436
Edited 15 February 2018 - 10:59 pm by +kitt
hi
ok
you need to check pc firewalls etc to see if its blocked. show a picture of the main set up page of the router and wan page. do not obscure the ip's.
i assume you are playing from home?
الرابط | الرد | أقتباس
 gedin


Group: Standard Membership
Join Date: 24 July 2017
Posts:5
Posted 15 February 2018 - 11:17 pm
...i guess you are asking for this?
[You must login to view link]
im afraid i dont really know where can i find the WAN set up;
yes im playing from home with my wire connection.
when i disable whole firewall for local connection the output of port forward checking is still negative.
الرابط | الرد | أقتباس
 +kitt


Group: Systems Operations
Join Date: 13 January 2008
Posts:15436
Posted 16 February 2018 - 1:42 am
hi
thanks
im looking for the page that shows ip connections. [not p/forward or dhcp] im trying to see if you have a direct internet connection or from your isp internal servers.
you might see your 192.168...... ip change to a 10.0....... or similar.
الرابط | الرد | أقتباس
 gedin


Group: Standard Membership
Join Date: 24 July 2017
Posts:5
Posted 16 February 2018 - 12:39 pm
I've found that:
[You must login to view link]
but i guess that's the "not forward/dhcp" bracket you mentioned..

and there is that.. [You must login to view link]
Other than those, i dont see any other pages giving the information you mentioned. At least not on the 186.168.0.1 router page.

If i can get that information giving my ISP the call, then sure, but what should i ask him for then?

Really thanks for the support man!
الرابط | الرد | أقتباس
 +kitt


Group: Systems Operations
Join Date: 13 January 2008
Posts:15436
Posted 16 February 2018 - 1:22 pm
hi
thanks
thats not what i was looking for. not to worry. probably not what i was thinking as its a cable modem. perhaps talk to the ISP tech people and explain your problem.


الرابط | الرد | أقتباس
[1]
Displaying 1 - 10 out of 10 posts
الأنتقال في المنتدي الي:
2 User(s) are reading this topic (in the past 30 minutes)
0 members, 2 guests

Most active threads in past week: